RAZLIČITE VRSTE STAKLA KOJE SMO U MOGUĆNOSI DA VAM PONUDIMO

Sam izbor staka  više nije tako lak zadatak. Proizvodnja stolarije je u toj meri napredovala da kupac koji želi da se aktivno uključi u odabir stakla mora da uzme u obzir veliki broj tipova. U ponudi je veliki broj različitih rešenja, pri čemu sve vrste stakla imaju drugačije fizičke karakteristike, namenu, trajnost, estetsku vrednost i cenu.

FLOT STAKLO

Flot staklo je standardno staklo koje je ravno i providno i koje se najčešće koristi u našoj praksi,  izrađuje se u debljinama od 3 mm do 10 mm.

MAT STAKLO

Na nekim mestima kao što su kupatila, javne prostorije, ordinacije, laboratorije i slično, stavlja se mat staklo koje istovremeno propušta dovoljno svetlosti i čuva privatnost unutrašnjosti prostorije . Postoje različite verzije mat stakala u zavisnosti od stepena zamagljivanja, skala ide od 1 do 5, gde je 1 najmanji a 5 najveći stepen zamagljenosti.

SIGURNOSNA STAKLA

Na mestima koja zahtevaju veću sigurnost i tajnost stavljaju se laminirana i ojačana  stakla koja se vrlo teško razbijaju. Mogu da budu u različitim debljinama i do nekoliko santimetara.

NISKO ENERGETSKO STAKLO (LOW-E STAKLO)

Ova stakla štede energiju, obložena su tankim metalnim slojem koji reflektuje energiju nazad u prostoriju, a istovremeno propušta sunčevu energiju.

DEKORATIVNA STAKLA

Omogućuju veliku slobodu prilikom dizajniranja i prilagođavanje prema željama kupaca. Dekorativna stakla koriste razne šare i boje, može da se menja jasnoća i transparentnost stakla, kao i provodljivost svetlosti.
Postoje nekoliko kategorija dekorativnih stakala:

 • providna stakla
 • lamninirani prozori sa zatamnjenim ili prozračnim međuslojem
 • peskarena stakla
 • gravirana stakla
 • stakla sa teksturom
 • emajlirana stakla
 • stakla-ogledala

STAKLA KOJA SE SAME ČISTE

Kod ovih stakala nije potrebno ili je znatno smanjena  je potreba za čišćenjem, pošto je staklo presvučeno sa specijalnim hidrofilnim i foto katalitičkim slojem (sposobnost reakcije sa svetlosnim UV zracima), koji omogućava da dnevna svetlost i kiša sami operu prašinu i prljavštinu. Idealni su za prozore na krovovima i na mestima koja su nedostupna za održavanje (visoke zgrade, nagnuti krovovi i sl).

PAMETNII PROZORI ILI ČETIRI GODIŠNJA DOBA

Ovi prozori imaju mogućnost kontrolisanja i filtriranja sunčeve svetosti koja ulazi u prostorije. Upotrebom ovih stakala se znatno smanjuje, u nekim slučajevima i potpuno, potreba za klimatizacijom prostorija (što doprinosi uštedi energije), a istovremeno omogućava da zgrada atraktivnije izgleda.
Upotrebljavaju se za prostorije sa velikim staklenim površinama gde ulazi velika količina toplotne energije (velike staklene fasade, veliki hodnici – železničke i autobuske stanice, aerodromi, stakleni hodnici i sl.).
Prozori su postali vrlo kompeksni, prošla su vremena sa jednostavnim rešenjima, a kupac mora dobro da zna koje su mu opcije ponuđene i kakva je ponuda na tržištu.

 

NAJVEĆI STEPEN KVALITETA
VRATA I PROZORI ANĐA 2 UZ NAJNIŽE CENE

Kontaktirajte nas

Drvena STOLARIJA

Drvenu stolariju radimo po meri i nacrtu, za spoljašnju i unutrašnju upotrebu...

Sobna vrata

Sobna vrata su u kompletu sa štokom, dihtung gumom, 3 šarke, i bravom. Ispuna vrata je drveni ram koji je popunjen kartonskim saćem, koje obavlja funkciju izolacije.

Drvena vrata

Vrata se izrađuju po vašem nacrtu i dimenziji koja zadovoljava vaše potrebe. U cenu ulaze štok, krilo, brava za cilindar, dihtung duma, tri šarke i kvaka. Štok dimenzija 4x10cm.

Drveni prozori

Prozori su izrađeni od suvog lipovog drveta, bez čvora. Kip otvaranje se doplaćuje 1000 din. po prozoru. U cene prozora uračunate su šarke, dihtung guma, drvena okapnica i kvaka.

Balkon vrata

Balkon vrata su takođe u ponudi iz programa drvene stolarije u različitim dimenzijama, ali se izrađuju i u dimenzijama koje odgovaraju Vašim potrebama. Dimenzije profila 9x7cm.

 • Telefon:

 • +381 (11) 3283 132

 • +381 (62) 702 705

 • Adresa:

 • Kraljevića Marka 5,

 • 11 000 Beograd